Airco specialist

Zoekt u een airco specialist in Raalte en omgeving? Neem dan contact op met Autobedrijf Mollink of bezoek ons in onze werkplaats. Wij hebben alle kennis en faciliteiten voor airco onderhoud, bijvullen en reparatie.

Airco specialist voor Raalte en omgeving

De airco is onderhand niet meer weg te denken in de moderne auto. Een goed werkende airco zorgt voor een comfortabel klimaat in de auto, zodat de automobilist minder snel zijn of haar concentratie en reactievermogen verliest. In de zomer is het lekker fris in de auto als het buiten 30 graden is. Met vochtig weer in het voor- of najaar zorgt de airco voor droge lucht en heb je veel minder last van beslagen ruiten. Daarom is het belangrijk dat de airco goed wordt onderhouden. Dit kan bij airco specialist Mollink in Raalte.

Over de auto airco

Een auto airco bestaat uit veel verschillende onderdelen. Globaal gezien bestaat een auto airco uit een compressor (aircopomp), condensor, filter/droger, expansieventiel, verdamper, hoge/lagedrukschakelaar, magneetkoppeling en leidingen. In de airco wordt handig gebruik gemaakt van het condenseren en verdampen van het koudemiddel dat in het systeem circuleert, waarbij warmte en vocht aan de lucht in uw auto wordt onttrokken.

Airco service

Om de goede werking van de airco te waarborgen, heeft de airco service en onderhoud nodig. Zo zal de aandrijfriem van de compressor op gezette tijden vervangen moeten worden en moet regelmatig gecontroleerd worden of er nog voldoende koudemiddel in het systeem aanwezig is. Niet alleen om de lucht voldoende te koelen, maar ook om de smering van de compressor te waarborgen. Met het koudemiddel circuleert er namelijk olie in het systeem voor de smering van de compressor. Autobedrijf Mollink in Raalte is dé airco specialist om uw auto airco te vullen en te onderhouden, zowel type R1234YF als R134A. Ook voor airco reparatie kan je uiteraard bij ons terecht.

Airco vullen, interieurfilter vervangen, condensor controleren en meer

Als er onvoldoende koudemiddel in het systeem aanwezig is, kan er minder olie circuleren en krijgt de compressor minder smering, met defecten als gevolg. Regelmatig de airco vullen voorkomt al veel problemen. Ook het interieurfilter moet met enige regelmaat vervangen worden, om stofdeeltjes en andere vuiligheid wat met de lucht meekomt buiten de deur te houden.  Het filter/droger haalt vocht uit het systeem en als dit verzadigt is moet het ook vervangen worden. Let verder op het vervuilen van de condensor, waardoor deze minder goed zijn warmte kwijt kan. Controleer daarom ook met enige regelmaat de werking van de condensorventilator. Daarnaast zorgt een correct gebruik van de airco voor het voorkomen van bijvoorbeeld stank problemen door bacterie en schimmel groei op de verdamper.

Neem contact op met dé airco specialist!

Zoek je een auto airco specialist in de omgeving van Raalte? Of heb je vragen over het gebruik van je airco? Neem dan contact op met Autobedrijf Mollink via tel. 0572-358151.

Gerelateerde pagina’s aan auto airco