Autosleutel bijmaken

Autosleutel bijmaken? Voordelig bij Autobedrijf Mollink

Laat je autosleutel bijmaken bij Autobedrijf Mollink! Wij zijn specialist in autosleutels bijmaken, inclusief slijpen en inleren. Autosleutels met transponder en afstandsbediening bijmaken doen we dus ook. Hiervoor hebben we professionele apparatuur in eigen huis. Vaak zijn wij wel de helft goedkoper dan de merkdealer. Zo heb jij snel, voordelig en vertrouwd nieuwe autosleutels. Neem nu contact met ons op!

Tijdig je autosleutel bijmaken

Een autosleutel bijmaken kan om verschillende redenen nodig zijn. Mogelijk is je autosleutel kapot of is de behuizing gebroken of versleten. Je hebt nog maar één sleutel, of zelfs geen sleutels meer… Of je bent gewoon bang om je autosleutels kwijt te raken. Voor nieuwe autosleutels hoef je echt niet meer naar de officiële merkdealer. Wij kunnen ook sleutels bijmaken met afstandsbediening. Evenals transpondersleutels, dus voor auto’s met een startonderbreker. Voor de meeste automerken maken we vervangende autosleutels. Dus waarschijnlijk ook voor die van jou!

Het inleren van de autosleutel

Sleutels kopiëren is er tegenwoordig niet meer bij. Eigenaar Roy Mollink legt uit: “Vroeger kon je autosleutels kopiëren. Dan kopieerde je de chip van de originele sleutel en dan functioneerde de nieuwe sleutel. Bij moderne auto’s werkt dit anders. Dan moet je een nieuwe autosleutel inleren. Je programmeert dan de transponder van de autosleutel voor de desbetreffende auto. Het inleren van autosleutels doen wij in onze garage met gespecialiseerde apparatuur. Terwijl je wacht, programmeren we de transponder en eventueel ook de afstandsbediening van de autosleutel.”

Wat is een transpondersleutel?

Een transpondersleutel bevat een transponder, oftewel een chip. De transponder geeft tijdens het starten een signaal af aan de boordcomputer. Pas daarna kan je de auto starten. Bij een autosleutel bijmaken is het belangrijk dat de programmering van de sleutel en de auto met elkaar matchen. Anders draait de startmotor wel rond, maar zal de motor niet aanslaan. De benzinetoevoer wordt dan namelijk geblokkeerd.

Autosleutel bijslijpen

Ook het bijslijpen van autosleutels doen we zelf. Daardoor kunnen we de sleutel snel leveren, bij autosleutels die we op voorraad hebben zelfs dezelfde dag! Het bijslijpen doen we bij onze eigen sleutelservice in de werkplaats.

Hoe laat ik een autosleutel bijmaken?

Een autosleutel bijmaken kan bij ons in 3 simpele stappen:

  1. Contacteer ons over de mogelijkheden en prijzen
  2. Plan een afspraak in
  3. Je autosleutel inleren bij ons op locatie

1. Neem contact op voor mogelijkheden en prijzen

Contact opnemen kan per mail, telefoon of door het contactformulier in te vullen. Het is handig als je gelijk het kenteken kan doorgeven, evenals het VIN-nummer dat te vinden is op je kentekenbewijs. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Geen probleem. Neem gewoon contact op, dan zorgen wij dat het goed komt.

Aan de hand van de gegevens van jouw auto kijken we wat de mogelijkheden en prijzen zijn. Meestal zijn er 3 opties: 1) een originele dealersleutel, 2) een goedkopere sleutel die kwalitatief vergelijkbaar is of 3) een zeer goedkoop alternatief van lagere kwaliteit

2. Afspraak inplannen

Heb je een keuze gemaakt, dan bestellen we de sleutel. Ook gaan we een afspraak inplannen voor een bezoek met jouw auto aan onze garage in Raalte.

3. Auto inleren

Tijdens de afspraak sluiten we je auto aan op onze apparatuur om de sleutel in te leren. Je nieuwe autosleutel hebben we dan al op maat geslepen. Terwijl jij wacht met verse koffie of thee, leren wij de sleutel in voor de startblokkering en eventueel voor de afstandsbediening van de centrale deurvergrendeling.

Na zo’n 30 minuten is jouw nieuwe autosleutel klaar voor gebruik. En kan je met een goed gevoel weer op pad!

Veel gestelde vragen over autosleutels bijmaken

Kan je alle autosleutels bijmaken?

We kunnen heel veel sleutels bijmaken. Informeer naar de mogelijkheden.

Welke gegevens hebben jullie nodig?

Het is makkelijk als je bij het eerste contact het kenteken en het VIN-nummer bij de hand hebt. Laatstgenoemde staat op je kentekenbewijs.

Kan je ook een sleutel bijmaken met afstandsbediening?

Jazeker, we maken ook autosleutels met afstandsbediening. Ook hiervoor hoef je dus niet naar de dealer. Wij zorgen voor het correct inleren van de centrale deurvergrendeling.

Hoe gaat het bijmaken van de autosleutel in z’n werk?

In onderstaande video zie je hoe we een autosleutel inleren. De autosleutel is dan al geslepen. Na het inleren start de auto en is de sleutel klaar voor gebruik.

Video: autosleutel bijmaken bij Autobedrijf Mollink

Kunnen jullie ook andere sleutels bijmaken?

Jazeker, we bieden een snelle sleutelservice waar onze sleutelmaker iedere sleutel kan bijmaken, van huissleutel tot fietssleutel. Daarvoor hoef je geen afspraak te maken.

Neem contact op!

Wil je meer weten over autosleutels bijmaken? Neem contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. Dit kan via tel. 0572-358151, per mail info@autobedrijfmollink.nl of met ons contactformulier. We helpen je graag verder.

P.S. Wist je al dat we ook sterk zijn in autodiagnose?

Gerelateerde diensten van Autobedrijf Mollink