Werkwijze auto diagnose

Zodra je een afspraak voor een auto diagnose bij ons maakt, proberen wij een zo goed mogelijk beeld te vormen van de storing, zoals je deze als bestuurder van de auto ervaart. Omdat sommige storingen maar af en toe voorkomen vragen wij je een afspraak te maken voor een moment waarop je de auto meerdere dagen kunt missen. Eventueel hebben wij een leenauto tegen geringe kosten voor je ter beschikking. Indien nodig kunnen wij het transport van je auto naar ons bedrijf voor je verzorgen.

Hoe lossen wij je autostoring op?

Zodra je de auto op de dag van de afspraak komt brengen, vragen wij je of er nog veranderingen zijn opgetreden in de storing zoals je deze ervaart.  Wij beginnen met het uitlezen van de auto en aan de hand van eventuele foutcodes en het beeld wat wij hebben van de storing stellen wij een meetplan op. Dit meetplan voeren wij stap voor stap uit en stellen het bij aan de hand van de resultaten. Na het uitvoeren van het totale meetplan stellen we de oorzaak van de storing vast door een analyse van de waarnemingen en metingen in relatie tot de werking van het systeem waarin de storing zich voordoet. Een diagnose bestaat naast metingen dan ook voor een groot gedeelte uit denkwerk. Mocht een diagnose meer dan 2 uur in beslag nemen dan nemen wij contact met je op om te overleggen. Besluit je op dat moment het onderzoek te staken dan delen wij onze bevinden met je en brengen 2 uur in rekening. Indien er tijdens onze diagnose onderzoek versleten onderdelen naar voren komen die een goede diagnose in de weg staan, dienen deze vervangen te worden voordat de diagnose voortgezet kan worden. Uiteraard in overleg met u.

Diagnoserapport

Na een diagnose ontvangt je van ons een diagnoserapport, waarin naast de werkzaamheden en bevindingen ook het reparatieadvies vermeld staat waarmee je de storing in je auto kunt verhelpen. Deze reparatie kunnen wij voor je uitvoeren. Natuurlijk overleggen wij eerst met je wat hiervan de kosten zijn. Onderdelen hoeven niet altijd vervangen te worden door nieuwe. Soms kunnen onderdelen gerepareerd worden of vervangen worden door een gebruikt exemplaar, afhankelijk van jouw wensen.

Gerelateerde pagina’s over auto diagnose