Auto diagnose specialist: praktijkvoorbeeld VW Polo

De Volkswagen Polo van mevrouw Luurs uit Wijhe vertoonde een vervelende en gevaarlijke storing, die ook de officiële Volkswagen-dealer niet kon lokaliseren. Ten einde raad kwam ze terecht bij Auto diagnose specialist Autobedrijf Mollink. Wij hebben het probleem aan de auto nog eens grondig geanalyseerd, wat resulteerde in een eenvoudige oplossing.

Wat was het probleem met de auto?

“De auto sloeg af tijdens het rijden. Dit is natuurlijk erg vervelend en ook gevaarlijk, je staat zo midden op de weg stil. De auto was zo onbetrouwbaar dat ik er eigenlijk niet meer mee kon rijden,” vertelt mw. Luurs.

Wat zei je eigen garage?

Om het probleem op te lossen, bezocht zij eerst haar eigen garage. “Zij konden het probleem niet vinden, ook niet door de auto via de computer uit te lezen.” De Volkswagen-dealer stond evenzeer voor een raadsel. De boodschap was dat het een zeer ingewikkelde en kostbare zaak zou worden.

En toen naar Auto diagnose specialist Mollink?

“Ik was al aan het kijken naar een andere auto. Mijn garage wees me toen op Autobedrijf Mollink, een auto diagnose specialist om dit soort problemen op te sporen. Ik wilde dit als laatste redmiddel nog wel proberen, en maakte gelijk een afspraak voor een auto diagnose.”

Auto diagnose rapport

De auto diagnose specialist sluit de auto aan op specialistische diagnoseapparatuur.

Autotechnicus Roy Mollink sloot de Polo aan op de specialistische diagnoseapparatuur, om vervolgens uitgebreid met de auto te rijden. Tijdens het analyseren van de testresultaten kwam de oorzaak in beeld: een defecte bobine. Vervanging hiervan bleek de oplossing van het probleem.

Hoe verliep het contact met Mollink?

“Ik kreeg een uitgebreid auto diagnoserapport, die de monteur samen met mij doornam. Ik vond het leuk om te zien hoe hij systematisch alle mogelijke oorzaken afstreepte en steeds dichter bij de daadwerkelijke oorzaak uitkwam. Via de foto’s kon ik zien hoe hij te werk was gegaan, inclusief grafiekjes met de testresultaten.”

‘Wat waren de kosten van de auto diagnose?’

“De auto diagnose specialist heeft mij vooral veel geld bespaard. Een andere auto kost al gauw duizenden euro’s extra en is dus een veel duurdere optie. Of je laat die dure reparatie uitvoeren die achteraf toch niet blijkt te helpen. Nu was ik met €330,- klaar, inclusief diagnose én reparatie.”

Zou je een auto diagnose aan anderen aanbevelen?

Luurs vervolgt: “Deze achteraf eenvoudige storing kwam tijdens het uitlezen bij reguliere autobedrijven niet naar voren. Dus ja, voor andere autobezitters die kampen met een autostoring die de eigen garage niet kan vinden, is dit echt een aanrader!”

Meer informatie

Gerelateerde pagina’s