• 0572 - 358 151
  • Praamstraat 13, 8102 HM Raalte

Auto diagnose specialist: praktijkvoorbeeld VW Polo

De Volkswagen Polo van mevrouw Luurs uit Wijhe vertoonde een vervelende en gevaarlijke storing, die ook de officiële dealer niet wist te lokaliseren. Ten einde raad kwam ze terecht bij Auto diagnose specialist Roy Mollink, die het probleem aan de auto nog eens grondig analyseerde.

Wat was het probleem?

Mevrouw Luurs: De auto sloeg af tijdens het rijden. Dit is natuurlijk erg vervelend en ook gevaarlijk, je staat zo midden op de weg stil. De auto was zo onbetrouwbaar dat ik er eigenlijk niet meer mee kon rijden."

 

Om het probleem op te lossen, bezocht zij eerst haar eigen garage. "Zij konden het probleem niet vinden, ook niet door de auto via de computer uit te lezen." De Volkswagen dealer bleek evenzeer voor een raadsel te staan. De boodschap was dat het een zeer ingewikkelde en kostbare zaak zou worden.

Auto diagnose specialist in Raalte

“Ik was al aan het kijken naar een andere auto. Mijn garage wees me toen op Autobedrijf Mollink, een auto diagnose specialist die goed zou zijn in het opsporen van dit soort problemen via een auto diagnose. Ik wilde dit als laatste redmiddel nog wel proberen, en maakte gelijk een afspraak voor een autodiagnose."

Specialistische apparatuur

Autotechnicus Roy Mollink sloot de Polo aan op de specialistische diagnoseapparatuur, om vervolgens uitgebreid met de auto te rijden. Tijdens het analyseren van de testresultaten kwam de oorzaak in beeld: een defecte bobine. Vervanging hiervan bleek de oplossing van het probleem.

Wat vond u van het resultaat?

“Ik vond het vooral leuk om het uitgebreid auto diagnoserapport te ontvangen, waarin Mollink systematisch alle mogelijke oorzaken afstreepte en steeds dichter bij de daadwerkelijke oorzaak uitkwam. Het rapport was compleet met foto’s van hoe hij te werk was gegaan, inclusief grafiekjes met de testresultaten."

'Zou u de auto diagnose aan anderen aanbevelen?'

De auto diagnose specialist heeft mij absoluut geld bespaard. Een andere auto kost al gauw duizenden euro’s extra en is dus een veel duurdere optie. Of je laat die dure reparatie uitvoeren die achteraf toch niet blijkt te helpen. Nu was ik met €330,- klaar, inclusief diagnose én oplossing."

 

Ze vervolgt: "Deze achteraf eenvoudige storing kwam op de computer bij reguliere autobedrijven niet naar voren. Dus ja, voor andere autobezitters die kampen met een autostoring die de eigen garage niet kan vinden, is dit echt een aanrader!"

Meer informatie

 

auto diagnose specialist
De auto diagnose specialist sluit de auto aan op specialistische diagnoseapparatuur auto diagnose rapport
Auto diagnose rapport van de VW Polo
Bovag RWD GMTO Aixam
  • 0572 - 358 151
  • Praamstraat 13, 8102 HM Raalte
  • YouTube